Badrumsrenovering

Rätt pris, kvalité och service för din badrumsrenovering

Ska du renovera badrummet och vill veta vad det kostar eller vart du hittar en tillförlitlig entreprenör för att utföra jobbet? Built och våra anslutna underentreprenörer hjälper dig till en trygg och säker lösning för ditt badrum.

När du renoverar ditt badrum är det viktigt att allting görs på ett fackmannamässigt och korrekt sätt. Du ska alltid anlita en entreprenör eller byggfirma med rätt behörighet och certifieringar när det handlar om våtrum.

Vad kostar badrumsrenovering?

Vad det kostar att renovera ett badrum skiljer sig åt och är beroende av ett antal olika faktorer. Storleken på badrummet, materialval, vilket grundarbete som behöver göras, rördragning och eventuellt elarbete är faktorer som påverkar priset för din badrumsrenovering. Arbetskostnaden ska du kunna få en ungefärlig prisuppgift på från byggfirman du funderar på att anlita. Det går även att komma överens om ett fast pris på uppdraget, vilket kan vara till en stor trygghet hos dig som kund. Det viktiga är då att tydligt specificera vad som ska ingå i offerten.

Du kan själv välja om du vill stå för inköp av material eller om byggaren som genomför din badrumsrenovering ska köpa in materialet. Det går också att dela upp så att du står för inköp av till exempel kakel och klinker till badrummet, komod, handfat och annan inredning, medan byggfirman står för inköp av till exempel ledningar, tätskikt och ång- och fuktspärr.

Våtrumscertifikat och rätt behörighet

Det är alltid viktigt att byggprojekt utförs på ett fackmannamässigt sätt. Om arbetet inte utförs på ett fackmannamässigt sätt så finns det stor risk att det uppstår fuktskador i badrummet och att arbetet inte täcks av försäkringen. För att du ska kunna känna dig tryggare i ditt val av hantverkare vid en badrumsrenovering finns olika behörigheter eller certifieringar du kan titta efter. Säkert Vatten och Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum, BBV är två av de behörighetscertifieringar som finns.

Den hantverkarfirma som du anlitar för renovering av badrum ska dokumentera arbetet så att det blir utfört på att fackmannamässigt sätt. Denna dokumentation kan vara viktig för dig om du i framtiden upptäcker en vattenskada.

När du din badrumsrenovering via Built så anlitar du endast auktoriserade bygg- och hantverksföretag.

Viktigt att tänka på vid badrumsrenovering

Följande saker är viktiga för dig att tänka på när du anlitar hantverkare för att renovera ditt badrum

  • Att arbetet är fackmannamässigt utfört
  • Att entreprenören tydligt dokumenterar arbetet
  • Att entreprenören har f-skatt, försäkring och är momsberättigad
  • Att entreprenören du anlitar har goda referenser

Du väljer själv vilka delar av din badrumsrenovering du vill ha offert på och tar hjälp med. Vi kan hjälpa dig med en totalentreprenad, från idéer till slutfört arbete, eller med enskilda delar som du önskar hjälp med. Genom att anlita en hantverkare via Built så får du en aktör som gått igenom vår kontroll och du kan känna dig trygg med att du anlitar en beprövad och auktoriserad aktör med goda referenser.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på ditt bygguppdrag Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster