Renovera kök

Renovera kök

Funderar du på att renovera ditt kök? Vi på Built har, tillsammans med våra anslutna entreprenörer, lång erfarenhet av att renovera kök i lägenheter och hus. Oavsett om du vill renovera och bygga ett platsbyggt kök, renovera ett befintligt kök eller bygga ett helt nytt kök kan vi och våra anslutna byggfirmor hjälpa dig.

Built har samlat lokala byggfirmor som är experter på att bygga och byta kök. Tillsammans utför vi många olika köksrenoveringar och kan därmed hålla ned priserna för att renovera kök.

Det allra vanligaste är att du som kund på förhand har pratat med en kökstillverkare, exempelvis IKEA eller något annat varumärke. I samråd med leverantören av ditt kök så har ofta en köksritning tagits fram. Många av våra kunder har även beställt vitvaror själva. Byggfirman bygger sedan ditt kök på ritning, installerar vitvaror, drar elledningar och vattenledningar på ett fackmässigt och säkert sätt.

Många av kunderna vill renovera sitt kök så billigt som möjligt. Vad din köksrenovering kommer att kosta beror på en rad olika faktorer. Vi har samlat mer information om priser för renovering av kök här.

Billig köksrenovering i många olika städer

Genom vårt nätverk av byggfirmor kan vi förmedla köksrenovering i många olika städer. Du kan bland annat få hjälp av oss i i Stockholm, Västerås, Örebro, Norrköping och Eskilstuna. Fördelen med att använda Built är att vi kvalificerat byggfirman som ska utföra din köksrenovering åt dig. Alla anslutna företag har genomgått våra kontroller. Du får tryggheten med att anlita en större aktör men smidigheten med att jobba med en lokal byggfirma.

Anlita en byggfirma för köksrenovering

Det är lätt att få en offert och komma igång med din köksrenovering via Built. Du fyller enkelt i ett av våra formulär. Vi kommer sedan att kontakta dig via mail eller telefon för att ställa kompletterande frågor. Genom att svara på frågorna blir det enklare för byggledaren att räkna på uppdraget, både gällande hur lång tid köksrenoveringen kommer ta men också vad priset skulle landa på. När vi ställer de kompletterande frågorna frågar vi bland annat om köket som ska renoveras är i en lägenhet, bostadsrätt som hyresrätt, eller ett hus. Vi ställer även frågor om du vill förnya ett befintligt kök eller bygga ett helt nytt kök. Målet är även att klargöra om ledningar behöver dras om, fönster flyttas eller annat som är väsentligt för att kunna ge ett så bra pris som möjligt på byggprojektet.

Vilka steg innehåller en köksrenovering?

 1. Det gamla köket demonteras och rivningsarbetet genomförs, materialet från renoveringen fraktas bort och återvinns. Om du är ute i god tid och planerar kan du även sälja gamla vitvaror eller köksluckor på internet.
 2. En elektriker kommer in och gör det första arbetet med att dra elledningar som passar ditt nya kök.
 3. En rörmokare installerar eventuella nya vatten- och avloppsledningar som behövs.
 4. Ytskiktet monteras. I detta skede kan t.ex. väggar täckas med gips, tapet eller kakel.
 5. Inredningen i köket monteras. Detta kan gälla skåp, hyllor och vitvaror.
 6. I detta steg sätts stänkskyddande material upp. Även socklar monteras och vid behov genomförs fodring av dörrar och fönster.
 7. Den sista delen av målning och tapetsering slutförs.
 8. Elektriker och rörmokare kommer tillbaka och gör klart de kopplingar, anslutningar och uttag som behöver slutföras.
 9. Skåpluckorna sätts upp samtidigt som vitvarorna ställs på rätt plats, kopplas in och installeras.
 10. En byggstädning genomförs.
 11. Köket är klart och du kan laga minnesvärda middagar, vardagsmaten och frukost igen!

Inspiration till ditt kök

Att välja rätt kök är ett stort beslut och det kan vara svårt att veta exakt hur du vill ha det. Idag finns det många inspirationskonton inom heminredning på Instagram. Vi på Built har samlat inspiration för ditt kök på vårt Pinterestkonto. Kika gärna runt där och se om det finns något du gillar. Även kökstillverkarna brukar vara duktiga på att hjälpa till med att både rita kök och ge dig vägledning och inspiration inför din köksrenovering.

Builts anslutna byggföretag kan hjälpa dig i alla delar av ditt köksbygge. Fyll i formuläret här bredvid så tar vi kontakt med dig inom kort. Kostnadsfritt och utan krav så klart!

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster