Köksrenovering

Renovera ditt kök

Ska du renovera ditt kök och söker en byggfirma för att hjälpa till med hela eller delar av renoveringen? Hos oss kan du få hjälp med allt från att rita kök till materialval och montering. Genom vårt nätverk av underentreprenörer kan vi även ombesörja en totalentreprenad.

En köksrenovering innehåller en rad olika moment. Du behöver först bestämma dig för hur du vill att ditt nya kök ska se ut. Därefter ska det gamla köket rivas, nya stommar, luckor och vitvaror levereras. Om du vill flytta placering på vitvaror, diskhon och diskmaskin kan det även bli aktuellt att dra om ledningar. Det förekommer också att el och elledningar behöver dras om för att passa ditt nya kök.

En köksrenovering brukar följa dessa steg:

 1. Det gamla köket demonteras och rivningsarbetet genomförs, materialet från renoveringen fraktas bort och återvinns. Om du är ute i god tid och planerar kan du även sälja gamla vitvaror eller köksluckor på internet.
 2. En elektriker kommer in och gör det första arbetet med att dra elledningar som passar ditt nya kök.
 3. En rörmokare installerar eventuella nya vatten- och avloppsledningar som behövs.
 4. Ytskiktet monteras. I detta skede kan t.ex. väggar täckas med gips, tapet eller kakel.
 5. Inredningen i köket monteras. Detta kan gälla skåp, hyllor och vitvaror.
 6. I detta steg sätts stänkskyddande material upp. Även socklar monteras och vid behov genomförs fodring av dörrar och fönster.
 7. Den sista delen av målning och tapetsering slutförs.
 8. Elektriker och rörmokare kommer tillbaka och gör klart de kopplingar, anslutningar och uttag som behöver slutföras.
 9. Skåpluckorna sätts upp samtidigt som vitvarorna ställs på rätt plats, kopplas in och installeras.
 10. En byggstädning genomförs.
 11. Köket är klart och du kan laga minnesvärda middagar, vardagsmaten och frukost igen!

En köksrenovering innehåller moment som involverar VVS-arbete och elektriker varför det är viktigt att du anlitar entreprenörer och hantverkare som har rätt behörighet och utför ett fackmannamässigt arbete.

Vad kostar en köksrenovering?

Hur mycket en köksrenovering eller ett nytt kök kostar beror på en rad olika faktorer. Materialvalen du gör har en stor påverkan på vad slutpriset blir. Det går att renovera och få ett nytt kök billigt. Du kan exempelvis köpa begagnade köksluckor, måla om dessa, köpa begagnade vitvaror men ta hjälp av en byggfirma för att bygga nya stommar, bygga ny köksbänk eller flytta köket till en ny position. 

Arbetskostnaden varierar också. Om du vill flytta köket och det innebär att det behövs dra nya vatten- och avloppsledningar eller dra om elledningar så påverkas priset av det. En del kunder väljer att riva köket själva medan andra vill ha hjälp med både rivning och bortforsling. Vi hjälper dig gärna att hitta ett upplägg som passar såväl din budget som din dröm.

Inspiration för ditt kök

Att välja rätt kök är ett stort beslut och det kan vara svårt att veta exakt hur du vill ha det. Idag finns det många inspirationskonton inom heminredning på Instagram. Vi på Built har samlat inspiration för ditt kök på vårt Pinterestkonto. Kika gärna runt där och se om det finns något du gillar. Även kökstillverkarna brukar vara duktiga på att hjälpa till med att både rita kök och ge dig vägledning och inspiration inför din köksrenovering.

Vi på Built kan hjälpa dig i alla delar av ditt köksbygge. Fyll i formuläret här bredvid så tar vi kontakt med dig inom kort. Kostnadsfritt och utan krav så klart!

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på ditt bygguppdrag Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster