Golvläggning

Golvläggare och golvläggning

Ska du lägga nytt golv i din bostad eller fastighet? Via Built kommer du i kontakt med erfarna och duktiga golvläggare. Experterna utför uppdrag för alla olika typer av golvtyper. Snickrarna kan både renovera befintliga golv eller lägga nya golv från grunden. De hantverkare och golvläggare som utför uppdrag via Built har stor erfarenhet av inläggning bland annat trägolv, parkettgolv, plastgolv, klickgolv och textila golv.

Via Built kan du även få hjälp med slipning, lackning eller polering av befintliga golv.

Pris för att lägga golv

Kvadratmeterpriset för att lägga golv skiljer sig åt beroende på vilket förarbete som behöver göras och vilka materialval du gör. Att lägga fiskbensparkett tar i regel längre tid att lägga än exempelvis ett klickgolv. Priset för en golvläggare ligger på mellan 350-600 kr per timme, lite beroende på vart du bor och vilken typ av uppdrag det handlar om. Grundarbete som rivning, flytspackling och annat kommer också ha en påverkan på de totala arbetstimmarna som behöver läggas på uppdraget. Om du vill ha ett exakt pris på ditt uppdrag så kan du ta kontakt med oss via formuläret. Vi återkommer då med en mer exakt offert, kostnadsfritt och utan åtaganden så klart.

Olika golvtyper

Builts anslutna hantverkare kan jobba med en rad olika golvtyper. Här listar vi några av de golvtyper som Builts anslutna golvläggare jobbar med.

Trägolv

Trägolv är föga förvånande gjort av trä. Golvets utseende och karaktär påverkas av träslag, kvistar och ådring. Detta gör att varje golv får en unik finish.

Stengolv

Liksom trägolv är stengolv en naturlig produkt där olika golv ser olika ut och skapar ett unikt utseende. Granit, marmor och kalksten är exempel på några olika stensorter som kan användas som stengolv inomhus.

Plastgolv

Om du väljer att lägga in plastgolv får du ett material som både tål slitage, i förekommande fall vatten och även kan bidra till ljuddämpning. Valmöjligheterna är nästintill obegränsade och du kan få till en rad olika variationer gällande både känsla och karaktär i rummet och på golvet.

Textila golv

Textila golv är i hemmiljö kanske vanligast förekommande i sovrum och kan ge dig en ombonad och mysig känsla. Det är dock inte ovanligt att det även förekommer i andra rum för att uppnå ovan beskriven känsla. Även dessa golv finns i många olika variationer av färg, kvalitet och utseende.

Linoleum

Linoleumgolv är en populär golvtyp i de svenska hemmen. Det är ett klassiskt material som också är hållbart utifrån miljösynpunkt med tanke på vad det är gjort av. Golvtypen linoleum är till stor del gjort på trämjöl, harts och linolja. Det är vanligt att använda denna golvtyp i kök, hall eller sovrum. Det är också i torra ytor linoleumgolv lämpar sig bäst.

Laminatgolv

Laminatgolv karaktäriseras framförallt av att det tål högt slitage samtidigt som det är underhållsfritt. Även denna golvtyp finns i en rad olika varianter och ger en levande känsla. Du kan bland annat lägga ett laminatgolv som efterliknar parkett, trä, betong eller marmor.

Våtrumsmatta

Våtrumsmattan används oftast i våtrum. Vid användning i våtrum kan du välja en våtrumsmatta som är VT-godkänd, vilket är branschens hårdaste krav för vattentäthet. Dessa produkter godkänns både som ytskikt och tätskikt under exempelvis kakel och klinker.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster