Fönsterrenovering

Fönsterrenovering för din fastighet eller ditt hem

Att renovera dina fönster kan spara dig pengar genom att sänka din energiförbrukning men också vara en viktig investering i ditt hus eller fastighets löpande underhåll. Det finns många olika typer av sätt att renovera dina fönster på. Måla om ramarna, byta ut gamla fönster mot energiglass eller kitta dina fönster är bara några exempel på åtgärder som kan behöva vidtas. 

Fönstren är en del av fastigheten som utsätts för mycket väta och slitage genom väder, temperaturväxlingar och vind. Det finns många bra guider på internet om hur du renoverar dina fönster själv, vilket kan vara ett alternativ. Är du en ovan hemmafixare eller kan det dock vara en god idé att ta hjälp av en glasmästare eller snickare för uppdraget. Särskilt som fönstren i ditt hem fyller en viktig funktion och, som sagt, utsätts för ett löpande slitage genom väder och väta.

Hur ofta behöver jag renovera fönster?

Hur ofta du behöver renovera dina fönster beror på hur slitna de är och vilken typ av fönster du har. Om du har träram på dina fönster och märker av att att det finns röta i träramen så kan det vara skäl för en fönsterrenovering. För många kunder kan det också vara en kosmetisk fråga, att man helt enkelt vill lyfta utseendet på gamla fönster. Om färgen på dina fönster börjar flagna så kanske det känns som en kosmetisk fråga, men färgen har också en skyddande effekt mot vatten och slitage. Därför kan det vara nödvändigt att måla om fönstren även som en del av det löpande underhållet, även för dig som inte gillar att genomföra renoveringar förutom när det inte är absolut nödvändigt.

För att avgöra om dina fönster behöver renoveras kan du följa checklistan nedan:

  • Se över fönsteröverbläcket – är det lätt rostskadat och fyller det fortfarande sin funktion?
  • Se över hörn och hörnbeslag, dessa områden utsätts särskilt mycket för väta.
  • Gångjärnen kan behöva bytas då de kan få rostskador eller slitskador.
  • Finns det glipor mellan karmen och fönsterbågen?
  • Finns det angrepp av fukt vid hörnfogarna?
  • Har det lossnat fönsterkitt? Fönsterkittet håller en glasruta på plats.
  • Har färgen spruckit eller flagnat?
  • Finns det skador på själva fönsterglaset?

Vad kostar fönsterrenovering?

Priset för en fönsterrenovering kan skilja sig ganska mycket. Från några hundra kronor per fönster till 5 000-6 000 kronor. Det beror helt på vilken typ av renovering som behöver göras. Arbetskostnaden brukar ligga på 400-700 kr per timme för en hantverkare eller glasmästare och därtill kommer sedan materialkostnader. Fönstertyp och nivå av detaljer kan även det påverka priset och tiden en fönsterrenovering tar. Spröjsade fönster kan exempelvis ta längre tid än fönster utan spröjs. Att renovera ett fönster är inte bara en kostnad, det kan också vara en investeringar som ger dig en värdeökning i din fastighet eller bostad. Fönster som underhålls och är i gott skick skyddar också mot väta och fukt men kan även minska energiförbrukningen i ditt hem.

Du kan alltid kontakta oss på Built för att bolla din fönsterrenovering. Ta kontakt med oss via formuläret på hemsidan.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster