Pris när du ska renovera badrum – tips om kostnad och budget vid badrumsrenovering

Ska du renovera badrummet? Vad kul! Då förstår vi att du är på jakt efter lite mer info om det, framför allt när det kommer till pris och kostnader. Det är många olika saker som spelar in, med allt från kvadratmeter till material och inredningsval. Och den kostnad man får betala för en totalrenovering av sitt badrum är såklart annorlunda än den för exempelvis en mindre renovering av en gästtoalett. Oavsett vilken typ av projekt och budget du än har så kan vi på Built hjälpa dig! Hör av dig till oss om du har några frågor eller vill veta mer om kostnaden för att bygga badrum.

Vill du veta mer om att renovera badrum rent generellt så kan du läsa mer om badrumsrenovering här

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Att säga ett exakt prisexempel på rak arm är inte helt enkelt, det är nämligen en hel del olika saker som spelar in när man ska renovera ett badrum. Har du till exempel ett badrum på 4 kvm eller 10 kvm? Ska du ha ett fristående badkar och en stor dusch, eller en kombination? Ska tvättmaskin och torktumlare få plats, eller har du en separat tvättstuga? Även materialval och arbetskostnaden hamnar på olika pris beroende på olika val, storlek och omfattning av renoveringen, där exempelvis ett nytt badrum har en kostnad, medan en mindre renovering har ett annat. För att kunna ge dig en kostnad för din renovering av ditt badrum så ber vi dig därför fylla i vårt kontaktformulär här till höger. På så vis får du en offert på badrum rätt in i din inkorg på bara en minut med ett fast pris, och givetvis är offerten alltid kostnadsfri och innebär inga skyldigheter för dig.

Glöm heller inte bort ROT-avdraget, tack vare det kan du nämligen dra av upp till 30% av arbetskostnaden för din badrumsrenovering. 

Vilken budget bör jag ha när jag ska renovera mitt badrum?

Innan du sätter igång och ska göra om ditt badrum måste du göra upp en budget. Hur stor budget du har möjlighet att ha varierar såklart, och olika typer av projekt har olika typer av pris, och kräver därför olika budgetering. Dels bör du räkna priset efter m2, men också ta hänsyn till om du ska bygga ett helt nytt, stort badrum eller renovera en toalett. Vårt tips är därför att du utgår ifrån vilken typ av projekt du ska göra, och sen utefter det sätter dig ner och går igenom vilka kostnader det kommer innebära. Om du har funderingar kring din budget när du ska renovera badrum så finns vi här och hjälper gärna till!

För att sammanfatta så finns det inte ett exakt pris som gäller alla gånger någon ska renovera ett badrum. Kostnaden för din renovering av ditt badrum behöver nämligen inte alls vara lika hög, eller låg för den delen, som din grannes. Allting handlar om vilken typ av badrum du har idag, och hur du vill att det ska se ut när resultatet står på plats. Det viktigaste är att du själv vet vilket slutresultat du vill ha, och utgå ifrån det när du gör din budget. Lycka till!

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Våra tjänster

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat