Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?

Generellt får du räkna med att det tar runt en månad, eller 4-6 veckor, att renovera ett badrum, men det är många olika omständigheter som spelar in. Är det exempelvis ett stort eller litet badrum? Är det en helrenovering eller bara delar av badrummet? Vad är anledningen till renoveringen, fuktskada eller för att det helt enkelt är dags för en uppfräschning? Som du nog förstår är det många olika saker som påverkar hur lång tid en badrumsrenovering tar, så för att kunna ge dig en uppskattning på vilken tid det skulle ta att renovera ditt badrum så får du gärna höra av dig. Fyll i vårt kontaktformulär här till höger för att få en offert anpassad efter just din badrumsrenovering, och tillsammans kan vi sen lägga upp en plan. Så om du undrar hur lång tid det tar att renovera ett badrum så är svaret helt enkelt att det varierar från projekt till projekt, och att vi måste ha lite mer information innan vi kan ge dig ett mer exakt svar.

Olika delar som tar tid vid en badrumsrenovering 

Varje badrumsrenovering börjar med planering, och med en bra sådan brukar projektet flyta på riktigt enkelt och smidigt. Planeringen gör vi tillsammans om du väljer att anlita oss, men vad är det egentligen som tar så himla lång tid vid en renovering av badrummet, förutom storleken på badrummet i sig såklart? Låt oss gå igenom några delar som spelar in när det kommer till hur lång tid en badrumsrenovering tar:

  • Olika typer av inredningar och material tar olika typer av tid. Ska det exempelvis vara ett helkaklat badrum så tar det längre tid jämfört med ett som bara ska målas i en vattentät färg. 
  • En av de saker som avgör hur lång tid det tar att renovera ett litet badrum, eller stort för den delen, är omfattningen av renoveringen. Ska man exempelvis riva ut ett riktigt gammalt badrum, lägga om rör och el med mera så tar det längre tid än att renovera ett förhållandevis modernt badrum. Har du ett äldre badrum som kräver omfattande renovering får du alltså räkna med att det kommer ta längre tid.
  • Om du väljer att ta hjälp med hela renoveringen går det i stort sett alltid mycket snabbare än om man bestämmer sig för att försöka sig på att göra vissa saker på egen hand. Ett proffs jobbar dels snabbare, och har dels bättre koll på hur man går tillväga med allt från el och VVS till kakelsättning och våtrumsmattor. Vill man få det snabbt gjort gör man med andra ord rätt i att anlita en expert.

Vi hoppas att du känner dig lite klarare på hur lång tid det tar att renovera ett badrum, men om du har några fler frågor och funderingar så är du såklart mer än välkommen att höra av dig till oss. Vi på Built har samlat experter på allt inom ämnet och hjälper gärna till. Vill du ha mer information renovering av badrum rent generellt så kan du läsa mer om just badrumsrenovering här.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Våra tjänster

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat