Badrumsrenovering Nyköping

Vi hjälper dig med din badrumsrenovering i Nyköping

Bor du i eller omkring Nyköping och står inför en badrumsrenovering? Då förstår vi att du är på jakt efter någon som kan erbjuda dig en trygg och prisvärd badrumsrenovering. Som tur är så har du kommit helt rätt, vi på Built har flera anslutna lokala entreprenörer som är experter på renovera badrum i Nyköping. Det spelar ingen roll om du behöver hjälp med en totalrenovering av ett gammalt badrum eller om du behöver endast behöver med vissa moment.

När man ska renovera badrum kan man ta mer eller mindre hjälp. Om du själv är händig och har erfarenhet inom renovering så kanske du väljer att göra en del själv och enbart ta hjälp med el och VVS. Eller så vill du ha hjälp med alla delar. Oavsett vad du tänkt dig kan du fylla i vårt kontaktformulär och snabbt få en återkoppling kring platsbesök eller offert från en lokal entreprenör.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Lär dig mer om badrumsrenovering i Nyköping

Smarta tips när du ska renovera badrum i Nyköping

Att renovera ett badrum kan vara både spännande och nervöst. Vår erfarenhet säger att det inte behöver vara särskilt svårt att gå från gammalt till nytt badrum.

Några tips från oss inför din badrumsrenovering:

 • Börja med att titta på vilken budget du har för din renovering. Beroende på budgeten kommer det finnas olika alternativ när det kommer till möbler, inredning och material. En korrekt badrumsrenovering innehåller en rad olika moment och innebär ofta en viss renovering. Därför är det alltid smart att börja med budget och finansiering.
 • Samtidigt som du kikar på din budget bör du också börja spara bilder på badrum som du gillar. Det är inte alltid enkelt att från början veta hur du vill att slutresultatet av en badrumsrenovering i Nyköping ska se ut men med inspirationsbilder brukar man kunna komma fram till något bra. Kom ihåg att bolla tankar och idéer med den lokala byggfirma som gör platsbesök. De är experter och har sett många badrum samtidigt som de har koll på de tekniska förutsättningarna.
 • Även om du hittar flera badrum du tycker är fina så är det inte alltid det fungerar för dina förutsättningar. Det finns krav på badrum och våtrum vilket innebär att olika delar av ett våtrum behöver uppnå vissa tekniska krav. Rådgör alltid med en expert kring dina tankar och idéer. Fungerar det med kakelplattor på 60×60 cm? Kan du ha en väggnära brunn? Vart kan och får jag sätta eluttag?

Vi hoppas att det känns lite tydligare för dig var du ska börja. Om du har fler funderingar så är du såklart välkommen att höra av dig till oss eller läsa mer om badrumsrenovering här

Andra byggtjänster i Nyköping

Vad kostar en badrumsrenovering i Nyköping?

En rad olika faktorer påverkar vad en badrumsrenovering i Nyköping kommer att kosta. Storlek på badrummet, materialval, hustyp, om du väljer att hantera vissa moment själv eller om du vill anlita en byggfirma för en totalentreprenad osv.

Man kan dela upp en badrumsrenovering i olika delar. Här är en uppskattning kring hur lång tid dessa delar kan ta:

 1. Projektering och avisering
 2. Riva och frilägga ≈20-30h
 3. Återställande av stomme inkl. el/VVS ≈100h
 4. Ytskikt inkl. målning ≈75h
 5. Montera och installera inredning ≈25h

Räkna med att en badrumsrenovering tar cirka 200-230h totalt.

Olika yrkesgrupper kommer hantera olika moment. För vissa delar behövs ex. rörmokare/VVS, för andra elektriker och en plattsättare brukar sätta tätskikt och keramik brukar. De olika yrkesgrupperna har ofta olika timdebitering. Det innebär att om ditt badrum exempelvis kräver mer VVS-arbete än normalt så kan kostnaden öka.

De lokala förutsättningarna och förutsättningarna för projektet specifikt kommer att påverka slutpriset. Du bör i alla fall räkna med att en badrumsrenovering kostar från 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. Detta pris för en badrumsrenovering är baserat på att du anlitar seriösa och ackrediterade hantverkare som bygger ett hållbart badrum som står sig över tid.

Vanliga frågor badrumsrenovering i Nyköping

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar som dyker upp när det kommer till beställa en badrumsrenovering. Saknar du din fråga enligt nedan? Tveka inte på att kontakta oss.

 • Vad kostar det att renovera ett badrum i Nyköping?

  Grundpriset för en badrumsrenovering ligger på cirka 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. I priset ingår inte inredning och keramik.

 • Hur vet jag att arbetet utförs fackmässigt och kvalitativt?

  Alla anslutna hantverkare till Built har genomgått våra företagskontroller. Det innebär bland annat att vi kontrollerar referenser, gör intervjuer med bolagsföreträdare, granskar försäkringsbrev, kollar räkenskaper och kollar upp bolagsföreträdarna. Allt detta för att hjälpa dig att hitta en seriös hantverkare.

 • Vad ingår i en badrumsrenovering?

  I grundpriset ingår ofta rivning och återställande av stomme, dvs. fram till tätskikt men också arbete för att sätta kakel/klinker. Inredning och keramik ingår ej i vårt standardpris för badrumsrenovering. Vi offererar gärna även keramik och inredning då hantverkarna ofta jobbar med leverantörer som de vet levererar hög kvalitet och passar ihop med övriga materialval.

 • Kan jag använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering?

  Ja, i regel kan du använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering. Är huset nybyggt gäller särskilda regler. Rot-avdraget ger dig möjligheten att dra av 30% av arbetskostnaden (ej material). För gällande regler och belopp kring Rot-avdraget rekommenderar vi dig att läsa på Skatteverkets hemsida.

 • Vilka villkor gäller för badrumsrenovering?

  För badrumsrenovering utgår vi från Hantverkarformuläret-17. Detta är en standard för renoveringsprojekt hos privatpersoner.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat