Badrumsrenovering Västerås

Badrumsrenovering i Västerås – Vi hjälper dig att renovera ditt badrum

Är du bosatt i Västerås och går i tankarna att renovera ditt badrum? Då har du hamnat helt rätt. Built och de anslutna lokala entreprenörerna har många års erfarenhet av badrumsrenovering i Västerås med omnejd. Oavsett om du ska göra en omfattande renovering och riva ut hela ditt gamla badrum eller om du vill göra en mindre renovering kan Built hjälpa dig med ditt renoveringsprojekt.

När en badrumsrenovering ska genomföras finns det många regler och riktlinjer som måste följas. Det innebär också att det finns många saker som kan gå fel om du anlitar en byggfirma som inte har koll på byggreglerna för våtrum eller om firman anlitar rörmokare som inte jobbar efter Säkert Vatten. Båda delarna är grundläggande för att ditt badrum ska hålla rätt kvalitet och standard. Om du vill anlita en proffsig firma för badrumsrenovering i Västerås kan du ta in offerter via Built. De lokala entreprenörer som är anslutna har gått igenom våra kontrollprocesser där vi tar in såväl referenser som utför bolagskontroller och går igenom försäkringsbrev.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Lär dig mer om badrumsrenovering i Västerås

Hur skulle en renovering av mitt badrum i Västerås gå till?

Även om du aldrig har renoverat ett badrum ska du känna dig trygg med att de lokala entreprenörer Built förmedlar kan guida dig genom renoveringsprocessen. Byggföretagen som är anslutna har stor erfarenhet av att renovera  badrum såväl i Västerås som i kringliggande städer. Byggföretaget kommer hjälpa dig att projektera badrummet utifrån dina behov. Innan ett projekt sätts igång så börjar ni med att gå igenom era tankar och planer för planlösning, materialval och tekniska krav. Det bestäms även en tidsram för projektet, helt anpassat efter dina behov. Nedan ser du ett exempel på stegplan för badrumsrenovering.

Stegplan badrumsrenovering Västerås

 1. Planering och projektering
 2. Etablering och eventuell avisering
 3. Rivning
 4. Omdragning rör och ledningar
 5. Återställa stomme
 6. Byggnation tätskikt
 7. Byggnation tätskikt
 8. Montering och installation av inredning
 9. Slutbesiktning

Vad måste du tänka på innan vi tillsammans kan sätta igång med din badrumsrenovering i Västerås? Även om byggfirman kan hjälpa till med mycket och tar det stora ansvaret för genomförandet av badrumsrenoveringen så är det fortfarande en hel del saker som brukar falla på dig som bestälalre. Vårt tips är därför att du funderar över följande innan din renovering av ditt badrum påbörjas:

 • Det första du bör göra är att komma fram till en budget för projektet. Beroende på budgeten kommer du sen kunna göra olika val gällande exempelvis möbler och material. Det bästa är att från början ha koll på vilka ekonomiska förutsättningar projektet har. Många gånger kommer du behöva kompromissa eller tänka om för att möta din egen budget. Du kan alltid rådfråga byggledaren.
 • Fundera på vad som är viktigast för dig att ha i ditt badrum. Är det exempelvis en regndusch eller kanske en japansk toalett? Storleken på badrummet har påverkan på vilka möjligheter du har. Ibland kan det även finnas tekniska begränsningar. Gör en prioriteringslista så att du är säker på att det viktigaste är med.
 • Spara bilder av badrum som du hittar. Utifrån bilderna kan du sen komma fram till vilken stil du vill ha på ditt badrum. Det är inte alltid enkelt att ha veta vad du vill ha, men många gånger kan bildinspiration hjälpa dig på vägen.

Om du vill har mer info på ämnet så kan du även läsa mer om badrumsrenovering här

Andra byggtjänster i Västerås

Vad kostar en badrumsrenovering i Västerås?

En rad olika faktorer påverkar vad en badrumsrenovering i Västerås kommer att kosta. Storlek på badrummet, materialval, hustyp, om du väljer att hantera vissa moment själv eller om du vill anlita en byggfirma för en totalentreprenad osv.

Man kan dela upp en badrumsrenovering i olika delar. Här är en uppskattning kring hur lång tid dessa delar kan ta:

 1. Projektering och avisering
 2. Riva och frilägga ≈20-30h
 3. Återställande av stomme inkl. el/VVS ≈100h
 4. Ytskikt inkl. målning ≈75h
 5. Montera och installera inredning ≈25h

Räkna med att en badrumsrenovering tar cirka 200-230h totalt.

Olika yrkesgrupper kommer hantera olika moment. För vissa delar behövs ex. rörmokare/VVS, för andra elektriker och en plattsättare brukar sätta tätskikt och keramik brukar. De olika yrkesgrupperna har ofta olika timdebitering. Det innebär att om ditt badrum exempelvis kräver mer VVS-arbete än normalt så kan kostnaden öka.

De lokala förutsättningarna och förutsättningarna för projektet specifikt kommer att påverka slutpriset. Du bör i alla fall räkna med att en badrumsrenovering kostar från 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. Detta pris för en badrumsrenovering är baserat på att du anlitar seriösa och ackrediterade hantverkare som bygger ett hållbart badrum som står sig över tid.

Vanliga frågor badrumsrenovering i Västerås

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar som dyker upp när det kommer till beställa en badrumsrenovering i Västerås. Saknar du din fråga enligt nedan? Tveka inte på att kontakta oss.

 • Vad kostar det att renovera ett badrum i Västerås?

  Grundpriset för en badrumsrenovering ligger på cirka 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. I priset ingår inte inredning och keramik.

 • Hur vet jag att arbetet utförs fackmässigt och kvalitativt?

  Alla anslutna hantverkare till Built har genomgått våra företagskontroller. Det innebär bland annat att vi kontrollerar referenser, gör intervjuer med bolagsföreträdare, granskar försäkringsbrev, kollar räkenskaper och kollar upp bolagsföreträdarna. Allt detta för att hjälpa dig att hitta en seriös hantverkare.

 • Vad ingår i en badrumsrenovering?

  I grundpriset ingår ofta rivning och återställande av stomme, dvs. fram till tätskikt men också arbete för att sätta kakel/klinker. Inredning och keramik ingår ej i vårt standardpris för badrumsrenovering. Vi offererar gärna även keramik och inredning då hantverkarna ofta jobbar med leverantörer som de vet levererar hög kvalitet och passar ihop med övriga materialval.

 • Kan jag använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering?

  Ja, i regel kan du använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering. Är huset nybyggt gäller särskilda regler. Rot-avdraget ger dig möjligheten att dra av 30% av arbetskostnaden (ej material). För gällande regler och belopp kring Rot-avdraget rekommenderar vi dig att läsa på Skatteverkets hemsida.

 • Vilka villkor gäller för badrumsrenovering?

  För badrumsrenovering utgår vi från Hantverkarformuläret-17. Detta är en standard för renoveringsprojekt hos privatpersoner.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat