Takläggare Linköping

Funderar du på om det är dags att byta tak? Då har du kommit rätt, på Built hjälper vi dig att kartlägga dina behov och ta fram en kostnadsfri offert.

Vad kan det kosta att byta taket? 

Svaret på den frågan är kanske inte helt oväntat – det beror på. En av de faktorer som har en betydande inverkan är huruvida du behöver byta undertaket eller inte. Det är inte ovanligt att vi upptäcker fuktskador i samband med ett takbyte så det kan vara bra att ha det i bakhuvudet när du gör din budget. Utöver det så varierar priset också till stor del beroende på vad för typ av takpannor du vill ha. Vi hjälper dig gärna genom att bolla olika alternativ, viktigt att tänka på är att det finns vissa begränsningar som har att göra med vilken takform huset har, höjd på taket osv. 

Prisexempel på olika typer av takbeläggning: 

Typ av tak        Antal m2      Prisexempel
Betongpannor   100                  50 000 – 130 000 kr 
Tegelpannor  100  110 000 – 400 000 kr
Skiffer  100 150 000 – 450 000 kr 

Andra faktorer som påverkar priset på ditt takbyte

Undertak
Tyvärr är det inte helt ovanligt att man har väntat lite för länge med att byta taket och då upptäcker att undertaket är fuktskadat eller behöver renoveras. Det blir en ytterligare kostnad att ha med i beräkningen.

Takform
I Sverige är den vanligaste takformen ett så kallat sadeltak, andra former är bl.a. pulpettak, mansardtak och flackt tak. 

Takhöjd
Om du har ett högt tak med kraftig lutning så ställs det högre krav på säkerhet. Det kan också behövas en lyftkran om det är svårt att komma åt. 

Rot-avdraget
Du har i regel rätt att nyttja upp till 50 000 kr i Rot-avdrag när du ska lägga om ditt tak. Läs mer om vad som gäller här.

På Built hjälper vi dig att göra en behovskalkyl och tar fram en gratis offert. Skicka in en förfrågan i formuläret så kontaktar vi dig.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

En trygg firma för dig i Linköping

På Built jobbar vi med noga utvalda underentreprenörer och ser därmed till att vi täcker alla behov som kan komma att dyka upp under ett renoveringsprojekt. Vi vet hur svårt det kan vara att välja rätt firma och kanske framförallt en byggfirma som man kan känna sig helt trygg med. Vårt mål är att underlätta den processen och därför gör vi en rad kontroller av de företag vi tar in. Nedan ser du vilka kontroller vi i regel gör när vi tar in en underleverantör i Builtnätverket. 

 • – Kontroll av att bolaget är momsregistrerat
 • – Kontroll av att bolaget är registrerat som arbetsgivare
 • – Googling på bolagsnamn samt företrädare
 • – Kontroll av bolagets försäkringsbrev
 • – Kontroll av eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden
 • – Kreditrating
 • – Kontroll av nuvarande och tidigare företrädare mot belastningsregistret
 • – Kontroll av verklig huvudman (ägare till företaget)
 • – Kundreferenser
 • – Avstämning av personalkostnader från senaste årsredovisning
 • – Intervju med ägare / ledning
 • – Fysiska träffar / avstämningar med ägare / ledning
 • – Uppföljning av företagens kundprojekt genom dialog med förmedlade kunder och recensioner

Läs mer här.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Vanliga frågor om Built

Vill du veta mer om hur Built fungerar? Vilka krav vi ställer på våra anslutna firmor? Hur det fungerar med fakturering och betalning? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för dig som ska lägga nytt tak i Linköping med omnejd. Hittar du inte ditt svar här? Då kan du alltid ringa eller maila oss!

 • Hur fungerar tjänsten?

  Built samarbetar med en rad lokala bygg- och målarfirmor. Alla våra anslutna firmor går igenom vår certifieringsprocess innan de får ansluta sig till plattformen. Vi kontrollerar bland annat finansiell ställning, bolagsföreträdare, certifieringar, F-skatt, momsregistrering m.m. Built ansvarar i vår tur för marknadsföring, försäljning, kundsupport och administration. Vi följer även upp varje projekt för att säkerställa att allt gått bra.

  • Vad kostar det att använda Built?

   För dig som kund kostar det ingenting att använda Built. Vi är delvis en service mot dig som kund men också en service mot våra anslutna firmor. Vi hjälper våra anslutna firmor med en rad olika tjänster, inkluderat matchning med kunder och projekt. Built tar betalt av byggfirman för de tjänster vi levererar.

 • Hur vet ni att företagen är duktiga och bra?

  Alla företag går igenom en gedigen process innan de får ansluta sig till Built. Vi kontrollerar räkenskaper, skatter, försäkringsbrev, rutiner, processer och eventuella certifieringar. Vi tar även in kundreferenser för att säkerställa att firman håller vad de lovar. Utöver det jobbar vi tätt med våra anslutna företag före, under och efter projekten för att säkerställa att allt rullar på så gott det går.

 • När måste jag betala för mitt renoveringsprojekt?

  Vi följer gängse praxis för när och hur betalning av projektet ska ske. Vi utgår från Hantverkarformuläret-17, ABT06 eller Anbudsformulär-10. Betalningsvillkor framgår tydligt i den kostnadsfria offerten du får ta del av när du fyllt i formuläret på vår hemsida.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat