Installera eluttag

Byt eller installera eluttag

Behöver du anlita en elektriker för att installera eller byta ut eluttag i ditt hem eller på din arbetsplats? Boka din installation via Built.

Built har anslutna elektriker som specialiserar sig på säkra installationer och byten av eluttag, inklusive jordfelsbrytare för extra säkerhet. De anslutna elektrikerna är certifierade och ackrediterade med mångårig erfarenhet av säkra installationer, felsökning och reparationer.

Builts transparenta prispolicy säkerställer att du vet exakt vad du betalar för, utan dolda kostnader eller överraskningar. Vi erbjuder ett fast pris för alla våra tjänster så att du kan vara trygg i vetskapen om att du får den bästa möjliga servicen till ett rättvist pris.

Byta eluttag utomhus

Kraven för eluttag inomhus och utomhus skiljer åt sig på några viktiga sätt. Eluttag utomhus kräver skydd mot väderelementen, som regn och snö. Därför behöver dessa uttag installeras i vattentäta kapslingar. Dessutom kan eluttag utomhus kräva GFCI-skydd, vilket upptäcker elektriska fel och stänger av strömmen för att förhindra risker för stötar. Inomhuseluttag kräver vanligtvis inte dessa extra skydd, även om de fortfarande bör installeras på ett säkert sätt. Det är viktigt att rådfråga en professionell elektriker för att säkerställa att alla eluttag, oavsett om det är inne eller ute, installeras korrekt och uppfyller alla nödvändiga säkerhetskrav.

IP44-klassning för elektronik

IP44 är en vanlig klassificering för elektriska kapslingar och elektriska enheter, särskilt de som används i utomhus eller våta miljöer. ”IP” står för ”Ingress Protection” och de två siffrorna som följer efter det hänvisar till nivån av skydd mot damm och fuktighet. I fallet med IP44 är enheten eller kapslingen skyddad mot föremål större än 1mm och vattensprut från alla riktningar. Denna skyddsnivå gör IP44-enheter lämpliga för användning utomhus, såsom trädgårdar eller uteplatser, där de kan vara utsatta för regn eller annan fuktighet. Det är viktigt att notera att medan IP44 ger en rimlig skyddsnivå, kanske det inte är lämpligt för alla utomhusmiljöer, särskilt de som är utsatta för kraftigt regn eller andra extrema väderförhållanden. Det är alltid viktigt att rådfråga en professionell elektriker för att säkerställa att alla elektriska enheter eller kapslingar som används utomhus är ordentligt klassificerade och installerade för den specifika miljön.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Certifierade proffs på installationer av eluttag

Builts anslutna installationsföretag har många års erfarenhet av installationer av bland annat vägguttag. De är uppdaterade med den senaste tekniken och branschstandarderna. 

Vi förstår att din tid är värdefull, vilket är varför vi strävar efter att tillhandahålla professionell och effektiv service.

Utöver installationstjänsterna av eluttag och smarta hem erbjuder Built också löpande underhålls- och reparationstjänster för att säkerställa att ditt hem och ditt smarta hem fortsätter att fungera korrekt under åren framöver.

Gå via Built för att hitta ett installationsföretag för din installation av vägguttag eller eluttag. När du väljer Built blir du rekommenderat ett bolag som levererar kvalitet, säkerhet och expertis. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och boka din installationstidpunkt.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Vad kostar det att installera ett eluttag?

Kostnaden för att installera ett eluttag skiljer sig åt beroende på vilken typ av eluttag du vill ha och vilket merarbete som behöver utföras, utöver standardinstallationen. Tillkommande kostnader kan exempelvis vara att det behöver dras mer kabel än vad som ingår i standardpriset eller att anpassningar behöver göras vid installationen. Vid installationer behöver även kontroller göras för att säkerställa att allting fungerar och är säkert att driftsättas. När installationen sker i ett våtutrymme eller utomhus kan det ställas särskilda krav på installationen. Du kan givetvis få fast pris på alla dessa delar innan beställning.

Rot-avdrag vid installation av eluttag

När du installerar vägguttag i din bostad kan du använda Rot-avdraget. Du kan få maximalt 50 000 kr i skattereduktion eller Rot-avdrag per person och år. När du installerar ett vägguttag kan du endast göra avdraget för arbetskostnaden. Avdraget är på 30% av arbetskostnaden (ej material).

Prisexempel för installation av eluttag

Ett prisexempel för en standardinstallation av en vägguttag är 1 905 kr efter skattereduktion och exklusive själva vägg- eller eluttaget. Det är en minimidebitering på två timmar plus framkörning. När du beställer en tjänst på minimidebitering har du anlitat elektrikern för två timmar, vilket innebär att elektrikern eventuellt hinner med fler installationer på samma tid. För att se priser på installation + eluttag kan du fylla i vårt formulär och välja ”El”. Du får då en länk till vår prislista för installationer av eluttag.

Branschmässig garanti och service

Utöver byte av vägg- och eluttag erbjuder Builts anslutna elektriker också löpande underhålls- och reparationstjänster. Via Built kan du lita på att du får den högsta nivån av kundservice och expertis från ett certifierat installationsföretag.

Att boka ditt byte av eluttag via Built innebär att du väljer en elektriker som står för kvalitet professionalism och expertis. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och boka din installationstidpunkt.

Fyll i formuläret för att få ett fast pris på byte av eluttag.

 • Vad kostar det att installera en vägguttag?

  Att byta vägg- eller eluttag kostar från 1950 kr efter Rot-avdraget för en standardinstallation. Kostnaden inkluderar inte vägguttaget i sig. Priset på eluttag beror på val av tillverkare och typ av vägguttag.

 • Hur fungerar Rot-avdraget för byte eller installation av vägguttag?

  Rot-avdraget ger dig som privatperson möjligheten till ett avdrag om 30% på arbetskostnad vid elinstallationer. För att du ska kunna få göra ett Rot-avdrag krävs det att du skattar i Sverige. Företaget som tillhandahåller tjänsterna hanterar även avdraget mot Skatteverket, det innebär att du endast betalar beloppet efter Rot-avdraget.

 • Hur vet jag att installatörerna är duktiga?

  Alla installationsföretag som är anslutna till Built har genomgått Builts entreprenörskontroller. Det innebär bland annat att vi kollar upp företagens behörighet mot Elsäkerhetsverket. Vi gör även bolagskontroller såsom kontroll av bolagsföreträdare, kontroll av finansiell ställning, kontroll av försäkringsbrev och vi tar även in kundreferenser.

 • Hur bokar jag en installation av vägguttag via Built?

  För att få ett pris på din installation och de olika vägguttagen gör du enklast i att fylla i formuläret på hemsidan. Välj ”El”. Du kommer då få en prislista med olika installationstjänster till din mail och på sms.

 • Vilka vägguttag kan ni installera?

  Installationsföretagen kan installera alla typer av vägguttag, smarta, infällda, utanpåliggande, svarta, via, runda eller fyrkantiga. Även olika tillverkare / fabrikat kan installeras för att säkerställa att produkterna ser bra ut i förhållande till dina önskemål.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat