Badrumsrenovering Örebro

Vi hjälper dig med din badrumsrenovering i Örebro

Letar du efter någon som kan hjälpa dig med din badrumsrenovering i Örebro? Då behöver du inte leta längre. Vi på Built har samlat lokala specialister på att renovera badrum i Örebro. Vi har stor lokalkännedom om de bästa företagen att samarbeta med. Den lokala byggfirma du anlitar via Built kan hjälpa dig med en totalentreprenad för din badrumsrenovering. Det innebär att byggföretaget köper in material, rådger dig i planeringen och upphandlar rätt underentreprenörer för badrumsprojektet. Fyll i vårt kontaktformulär för att komma igång med din badrumsrenovering.

Har du precis köpt ett renoveringsobjekt och måste riva ut hela badrummet, eller har tiden kommit för att renovera ditt befintliga badrum? Det spelar ingen roll hur stor din badrumsrenovering är. Built hjälper dig att hitta rätt lokala byggföretag i Örebro för alla typer av renoveringar.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Lär dig mer om badrumsrenovering i Örebro

Tips om vad du ska tänka på inför renovering av ditt badrum i Örebro

Det är en hel del saker du behöver fundera över innan badrumsrenoveringen i Örebro kan dra igång. Vi har samlat några tips och råd här. Du kan alltid höra av dig till oss eller den lokala byggare vi förmedlar uppdraget till med eventuella frågor eller funderingar.

 • Börja med att kolla på din budget! Innan du bestämmer vilket kakel du vill ha eller vilken kommod du vill installera behöver du sätta en totalbudget för din badrumsrenovering. Skapa en budget och gå igenom hur du ska finansiera projektet. Om du ska utöka ditt bostadslån för renoveringen, boka ett möte med banken. Glöm inte bort att inkludera ROT-avdraget när du gör din uträkning, tack vare Rot-avdraget kan du dra av upp till 30% av arbetskostnaden för din badrumsrenovering.
 • Skriv ner en lista på vad som är viktigast för dig att ha i ditt badrum. Kanske är det ett badkar du inte kan leva utan, eller så måste både tvättmaskin och torktumlare få plats. Skapa din prioriteringslista innan du skissar på din badrumsritning.
 • En av de roligaste delarna med en badrumsrenovering är att leta efter inspirationsbilder och fundera på hur du vill att ditt badrum ska se ut. Se till att spara bilderna på ett och samma ställe, antingen i en mapp på datorn eller på exempelvis Pinterest. Du kan sedan gå igenom bilderna med din byggare och komma fram till riktigt bra lösningar som passar in i ditt hem.

Vi hoppas att du vet ungefär var du ska börja nu när det kommer till planeringen för din badrumsrenovering i Örebro. Vill du han en offert eller om du har fler frågor så är du givetvis välkommen att höra av dig till oss på Built.

Andra byggtjänster i Örebro

Vad kostar en badrumsrenovering i Örebro?

En rad olika faktorer påverkar vad en badrumsrenovering i Örebro kommer att kosta. Storlek på badrummet, materialval, hustyp, om du väljer att hantera vissa moment själv eller om du vill anlita en byggfirma för en totalentreprenad osv.

Man kan dela upp en badrumsrenovering i olika delar. Här är en uppskattning kring hur lång tid dessa delar kan ta:

 1. Projektering och avisering
 2. Riva och frilägga ≈20-30h
 3. Återställande av stomme inkl. el/VVS ≈100h
 4. Ytskikt inkl. målning ≈75h
 5. Montera och installera inredning ≈25h

Räkna med att en badrumsrenovering tar cirka 200-230h totalt.

Olika yrkesgrupper kommer hantera olika moment. För vissa delar behövs ex. rörmokare/VVS, för andra elektriker och en plattsättare brukar sätta tätskikt och keramik brukar. De olika yrkesgrupperna har ofta olika timdebitering. Det innebär att om ditt badrum exempelvis kräver mer VVS-arbete än normalt så kan kostnaden öka.

De lokala förutsättningarna och förutsättningarna för projektet specifikt kommer att påverka slutpriset. Du bör i alla fall räkna med att en badrumsrenovering kostar från 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. Detta pris för en badrumsrenovering är baserat på att du anlitar seriösa och ackrediterade hantverkare som bygger ett hållbart badrum som står sig över tid.

Vanliga frågor badrumsrenovering i Örebro

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar som dyker upp när det kommer till beställa en badrumsrenovering. Saknar du din fråga enligt nedan? Tveka inte på att kontakta oss.

 • Vad kostar det att renovera ett badrum i Örebro?

  Grundpriset för en badrumsrenovering ligger på cirka 150 000 till 200 000 kr efter Rot-avdraget. I priset ingår inte inredning och keramik.

 • Hur vet jag att arbetet utförs fackmässigt och kvalitativt?

  Alla anslutna hantverkare till Built har genomgått våra företagskontroller. Det innebär bland annat att vi kontrollerar referenser, gör intervjuer med bolagsföreträdare, granskar försäkringsbrev, kollar räkenskaper och kollar upp bolagsföreträdarna. Allt detta för att hjälpa dig att hitta en seriös hantverkare.

 • Vad ingår i en badrumsrenovering?

  I grundpriset ingår ofta rivning och återställande av stomme, dvs. fram till tätskikt men också arbete för att sätta kakel/klinker. Inredning och keramik ingår ej i vårt standardpris för badrumsrenovering. Vi offererar gärna även keramik och inredning då hantverkarna ofta jobbar med leverantörer som de vet levererar hög kvalitet och passar ihop med övriga materialval.

 • Kan jag använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering?

  Ja, i regel kan du använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering. Är huset nybyggt gäller särskilda regler. Rot-avdraget ger dig möjligheten att dra av 30% av arbetskostnaden (ej material). För gällande regler och belopp kring Rot-avdraget rekommenderar vi dig att läsa på Skatteverkets hemsida.

 • Vilka villkor gäller för badrumsrenovering?

  För badrumsrenovering utgår vi från Hantverkarformuläret-17. Detta är en standard för renoveringsprojekt hos privatpersoner.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat