Takläggning och takrenovering

Renovera, byt eller underhåll ditt tak

Är det dags att renovera eller byta tak? När du inkommer med din förfrågan till oss om takrenovering eller takbyte matchar vi ihop denna med en lokal hantverkare sm alltid komma ut på ett besök hos dig som kund. Under besöket genomförs en inspektion för att ta reda på mer om takets skick, material och konstruktion. Byggledaren ser över om det finns skador på taket, hur ventilationen ser ut och takets storlek och yta. Denna information är viktigt för att i nästa steg kunna ge dig en rekommendation på åtgärd och kostnad för att renovera eller byta ditt tak.

Vad kostar det att byta tak?

När byggföretaget inspekterat och granskat uppdraget kan de ge dig ett pris på vad takläggningen kommer att kosta. I priset och förslaget ingår viktiga delar som vattenavrinningssystem, takkonstruktion, taksäkerhetsprodukter och ny beläggning.

Beroende på arbetets omfattning så kommer priset för att byta tak att variera. Gäller det exempelvis ett tak med tegelpannor där råspont, papp, läkt, takpannor och plåtarbeten ska ingå så kommer du att få ett visst pris och ett falsat plåttak ett annat. Priserna för hantverkare skiljer sig åt mellan olika städer och materialkostnaden kan variera beroende på hur stort taket är och vilka delar som ska åtgärdas. Takets utseende och storlek påverkar även vilken typ av taksäkerhet som behöver iakttas vid en takrenovering och därmed påverkas priset även av denna faktor.

Finns det takkupor så kommer posten för plåtarbeten att öka då det ofta kräver en högre grad av detaljarbete med mindre plåtdetaljer.

Om du vill ha en mer exakt prisuppgift så kan du ta kontakt med oss via formuläret på vår hemsida. Vi kan då, kostnadsfritt och utan åtaganden från din sida, säkerställa att en seriös hantverkare kommer ut för att inspektera ditt tak och ge dig en offert på uppdraget.

Rutinerade takläggare för din fastighet

Via Built får du kontakt med erfarna och kunniga takläggare. Alla anslutna takläggare har genomgått intervjuer, kontroller och referenstagning. Utifrån din uppdragsförfrågan kommer du att få en offert från 1-2 hantverkare som passar för ditt specifika uppdrag.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster