Takläggare Västerås

På Built har vi har anslutna takläggare i hela Västmanland. När du går i tankarna om att renovera eller lägga nytt tak så är det säkert en rad frågor som dyker upp. Vi hjälper dig att ta fram en behovsanalys och en offert som passar just dina behov. 

Takläggning – pris

Att lägga nytt tak är ofta ett stort beslut eftersom att det är en signifikant investering. Det är inte helt enkelt att svara på vad det kostar att lägga ett nytt tak eftersom det beror på flera olika faktorer. Utöver vilken typ av takpannor/beläggning du vill/bör använda så handlar det ofta om hur mycket grundjobb som behöver göras. Det är inte ovanligt att man upptäcker att undertaket är fuktskadat eller att isoleringen behöver göras om i samband med att man kör igång renoveringen. Det bästa är om du tillsammans med våra rådgivare går igenom förutsättningarna under ett kostnadsfritt platsbesök. 

Prisexempel på olika typer av tak: 

Typ av tak        Antal m2      Prisexempel
Betongpannor   100                  50 000 – 130 000 kr 
Tegelpannor  100  110 000 – 400 000 kr
Skiffer  100 150 000 – 450 000 kr 

Andra faktorer som påverkar priset när du ska byta tak

Undertak
Tyvärr är det inte helt ovanligt att man har väntat lite för länge med att byta taket och då upptäcker att undertaket är fuktskadat eller behöver renoveras. Det blir en ytterligare kostnad att ha med i beräkningen.

Takform
I Sverige är den vanligaste takformen ett så kallat sadeltak, andra former är bl.a. pulpettak, mansardtak och flackt tak. 

Takhöjd
Om du har ett högt tak med kraftig lutning så ställs det högre krav på säkerhet. Det kan också behövas en lyftkran om det är svårt att komma åt. 

Rot-avdraget
Du har i regel rätt att nyttja upp till 50 000 kr i Rot-avdrag när du ska lägga om ditt tak. Läs mer om vad som gäller här.

På Built hjälper vi dig att göra en behovskalkyl och tar fram en gratis offert. Skicka in en förfrågan i formuläret så kontaktar vi dig.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Känn dig trygg med Built i Västerås 

Hur väljer man egentligen en firma som man kan lita på? Ja det finns inget enkelt svar på den frågan men vår vision är att göra det valet betydligt lättare för dig som kund. Vi jobbar med noga utvalda entreprenörer som går igenom en rad kontroller innan dem får ansluta sig till oss. På så sätt minimerar vi riskerna för dig som kund samtidigt som vi är dem som guidar dig igenom processen och ser till att jobbet blir gjort på utsatt tid. Nedan hittar du några exempel på de kontroller vi gör. 

 • – Kontroll av F-skatt
 • – Kontroll av att bolaget är registrerat som arbetsgivare
 • – Kontroll av bolagets försäkringsbrev
 • – Kontroll av eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden
 • – Kontroll av nuvarande och tidigare företrädare mot belastningsregistret
 • – Kontroll av verklig huvudman (ägare till företaget)
 • – Kundreferenser

Läs mer om vilka andra kontroller vi gör här.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Vanliga frågor gällande Built

Vill du veta mer om hur Built fungerar? Vilka krav vi ställer på våra anslutna firmor? Hur det fungerar med fakturering och betalning? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för dig som ska lägga nytt tak i Västerås med omnejd. Hittar du inte ditt svar här? Då kan du alltid ringa eller maila oss!

 • Hur fungerar tjänsten?

  Built samarbetar med en rad lokala bygg- och målarfirmor. Alla våra anslutna firmor går igenom vår certifieringsprocess innan de får ansluta sig till plattformen. Vi kontrollerar bland annat finansiell ställning, bolagsföreträdare, certifieringar, F-skatt, momsregistrering m.m. Built ansvarar i vår tur för marknadsföring, försäljning, kundsupport och administration. Vi följer även upp varje projekt för att säkerställa att allt gått bra.

  • Vad kostar det att använda Built?

   För dig som kund kostar det ingenting att använda Built. Vi är delvis en service mot dig som kund men också en service mot våra anslutna firmor. Vi hjälper våra anslutna firmor med en rad olika tjänster, inkluderat matchning med kunder och projekt. Built tar betalt av byggfirman för de tjänster vi levererar.

 • Hur vet ni att företagen är duktiga och bra?

  Alla företag går igenom en gedigen process innan de får ansluta sig till Built. Vi kontrollerar räkenskaper, skatter, försäkringsbrev, rutiner, processer och eventuella certifieringar. Vi tar även in kundreferenser för att säkerställa att firman håller vad de lovar. Utöver det jobbar vi tätt med våra anslutna företag före, under och efter projekten för att säkerställa att allt rullar på så gott det går.

 • När måste jag betala för mitt renoveringsprojekt?

  Vi följer gängse praxis för när och hur betalning av projektet ska ske. Vi utgår från Hantverkarformuläret-17, ABT06 eller Anbudsformulär-10. Betalningsvillkor framgår tydligt i den kostnadsfria offerten du får ta del av när du fyllt i formuläret på vår hemsida.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat