Rot-avdrag för måleritjänster

Hur fungerar rot-avdraget för måleritjänster?

Rot-avdraget ger dig som privatperson möjlighet att dra av en del av arbetskostnaden när du tar hjälp av en målerifirma. Avdraget görs på arbetskostnaden men inte på material- och resekostnad. Tänk på att du måste betala tillräckligt med skatt för att du ska kunna utnyttja rot-avdraget och att ett tak på max 50 000 kr i ROT-avdrag per år gäller. Du kan räkna ut din skatt hos Skatteverket om du är osäker. 

Rot-avdraget gäller när arbetet ska utföras i bostaden som köparen av tjänsten äger eller på nära anslutande tomt. Om det skulle vara så att bostaden är yngre än fem år så får arbetet endast syfta till att återställa till ursprungligt skick. Det innebär också att om du planerar att byta ut något material i bostaden så ska det vara likvärdigt med ursprungsmaterial. 

Rot-avdrag för måleritjänster gäller när du ska måla väggar, golv, tak, fönster och vissa reparationer där målning ingår. Det gäller även om du ska tapetsera, måla fasad eller lacka dörrar och köksluckor. Notera att Rot-avdraget inte gäller om du ska måla staket eller murar samt om du ska måla eller lacka dörrar och köksluckor i företagslokaler.

Källa: Skatteverket “Så fungerar rotavdraget samt “Ger arbetet rätt till rutavdrag”.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat