Anlita en seriös målerifirma

2022-07-15 Anlita en seriös målerifirma Populärt inlägg

Att anlita en målerifirma för ditt renoveringsprojekt kan vara både läskigt och svårt. Hur vet du att firman du anlitar är seriös och verkligen kan sitt jobb? Som lekman kan det vara svårt att veta vilka frågor du ska ställa. Det kan också vara svårt att veta vad du behöver kolla upp för att säkerställa att allting runt själva firman stämmer. I den här texten guidar vi dig genom den process vi tagit fram för att kontrollera de lokala måleriföretagen du kan anlita för ett uppdrag förmedlat av oss på Built.

Stor erfarenhet av att kontrollera Rot- och Rutföretag

Vi som grundat Built har tio års erfarenhet av att förmedla tjänster olika typer. Varje månad hjälper vi över 1 000 kunder till ett enklare, smidigare och tryggare köp av tjänster. Under åren har vi samlat på oss stor erfarenhet och kunskap av att jobba med små hantverksföretag. Vi har sett vilka företag som lyckas och vilka företag som inte klarar av att leva upp till rätt standard. Under våra verksamma år har vi utvecklat en process för hur vi kontrollerar de lokala måleriföretag du anlitar via Built. Även om vi har en gedigen process på plats idag så är vår kontrollprocess under ständig utveckling.

Vi har tagit med oss vår erfarenhet och kompetens för att göra det enklare, tryggare och smidigare att beställa tjänster genom Built. Vi har anpassat vår process till måleribranschen och vårt mål är att du som kund ska få snabba offerter från förkvalificerade och seriösa utförare.

Varför är det viktigt att kontrollera din målerifirma ordentligt?

När du genomför ett måleriprojekt investerar du både mycket tid och pengar. Målet är att de ändringar som gjorts ska stå sig över en lång tid framöver. Därför är det viktigt att den utförare du anlitar utför arbetet fackmässigt, professionellt. 

Ett fackmässigt utfört arbete genomförs på ett effektivt och kvalitativt sätt. Måleriföretaget använder också rätt typ av material. Om något skulle bli fel och du behöver åberopa din försäkring ställs det ofta krav på att arbetet är fackmässigt utfört. Som lekman kan det vara svårt att avgöra om företaget är tillräckligt kvalificerade eller ej.

Att göra en ordentlig kontroll och upphandling av måleriföretaget ökar sannolikheten för ett smidigt projekt som står sig över tid och utförs på ett effektivt sätt. Det ger dig helt enkelt en smidigare, tryggare och enklare upplevelse.

Hur ser Builts kontroller ut?

De lokala målarfirmorna som skickar offerter via Built har gått igenom våra kontroller. Kontrollprocessen är framtagen för att du som slutkund ska känna dig trygg med att du får offerter från seriösa företag. När vi kontrollerar bolagen går vi igenom en rad olika steg, några av dessa har vi listat nedan:

Intervju med ägaren / ansvarig person

Vi genomför alltid en intervju med ägaren eller den ansvariga personen på företaget. Det är viktigt att kommunikationen fungerar och att bemötandet är bra.

Kontroll av finansiell ställning

Vi tittar på tidigare årsredovisningar och gör en kontroll av bolagets finansiella ställning. Vid behov ställer vi kompletterande frågor. Uppföljning görs kontinuerligt på årsbasis.

Kontroll av F-skatt

Vi kontrollerar så att bolaget har godkänd F-skatt. Uppföljning sker kontinuerligt.

Kontroll av försäkringsbrev

Vi går igenom byggföretagets försäkringsbrev och säkerställer att de har erforderliga försäkringar. Ny kontroll görs årligen.

Kontroll av arbetsgivaravgiften

Vi kollar så att bolaget är registrerat som arbetsgivare och att de betalar skäliga arbetsgivaravgifter i förhållande till omsättning.

Kundreferenser

Vi tar referenser från en eller ett par kunder för att verifiera vår egen kontroll.

Rätt behörighet

Beroende på vilken typ av målning som ska utföras kan det finnas olika typer av rekommenderade certifieringar. Exempelvis MVK-behörighet vid målning av våtrum. Vi kontrollerar så att firman har rätt behörighet helt enkelt.

Vad kan du förvänta dig av lokala entreprenörer på Built.se?

Genom att alla företag som är anslutna till Built genomgår våra kontroller har vi delvis förkvalificerat bolagen åt dig som kund. Även om vi kontrollerat bolagen så är det viktigt att du som kund skapar dig en egen uppfattning om företaget. Kommunikationen mellan dig och företagets projektledare är viktig för ett smidigt och enkelt projekt. 

När du bokar din måleritjänst via Built används alltid standardavtal anpassat för den typ av målning du vill ha hjälp med. Vanligt förekommande är Hantverkarforumläret-17 eller Anbudsformulär-10, en standard som används för måleritjänster där privatperson/konsument är köpare av tjänsten.

Läs fler inlägg

Vad kostar det att byta fönster?
Fönster
Kostnad byta fönster

Vad kostar det att byta fönster? Planerar du för ett fönsterbyte och vill veta vad det kostar? Att byta fönster…

energiglas och energifönster
Fönster
Energiglas och energifönster

Energieffektiva fönster och glas Energifönster är en teknik inom fönsterindustrin som erbjuder dig en kombination av energieffektivitet och stilfull design.…

Kakla Badrum
Badrum
Kakla badrum

Kakla badrummet själv eller anlita ett proffs? Att kakla badrum är ett utmärkt val för den som vill skapa en…

Beställarskola
Tolka och jämför byggofferter

Tolka och jämför byggofferter För ett tag sedan gav jag mig på ett eget renoveringsprojekt i en lägenhet. Bostaden hade…

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat