Måla om köksluckorna

2022-08-30 Måla om köksluckor själv Populärt inlägg

Att måla om kan vara en dyr affär. Med färg skapar du liv i hemmet och gör ditt kök personligt och vem vill inte briljera med att ha gjort köket själv? En stor del av vår vakna tid hemma spenderar vi i just köket. Ett trivsamt kök är ofta nyckeln till att trivas i sitt hem och därför är just köket ofta en startpunkten för den som vill förnya och förändra. 

På Built hjälper vi dig att måla om eller lackera köksluckor. Få en snabb offert här.

Sätt din egen prägel 

När du kommit fram till vilken färg du ska ha och rådgjort med en expert vilken färg som är bäst för just dina skåpluckor är det dags att sätta igång. Börja med att ta loss alla handtag från luckorna. Ofta sitter de fast med en skruv som du enkelt skruvar loss med en skruvmejsel. Montera sedan ner köksluckorna. För ett bra och hållbart resultat är det viktigt att du tvättar av luckorna innan målning. Detta gör du med tvätt du kan köpa i målarbutik eller ljummet vatten och såpa. När luckorna är rena putsar du dem med ett fint sandpapper. Torka sedan bort allt damm med en trasa. Sedan är det dags för grundfärg. Måla ett lager grundfärg och låt torka. Putsa sedan luckorna igen med ett fint sandpapper och torka bort dammet med en lätt fuktad trasa. Måla sedan luckorna i önskad färg. Ett tips är att använda en roller till släta ytor och en pensel för smala ytor och kanter. 

Ska du måla även stommar maskerar du ytorna runt stommen och målar ytorna innan luckorna sätts tillbaka. Skydda alltid golv och bänkytor med skyddspapp. 

Visste du att vi kan hjälpa dig även med att måla eller tapetsera väggar? Läs mer här. 

Vad kostar det? 

För att måla om köksluckorna behövs både färg och material. Vad priset blir för målning av just dina skåpluckor beror på hur mycket samt vilken färg och material du använder. För den ovane är det lätt hänt att köpa fel, för mycket eller för lite och därefter behöva byta ut eller komplettera. Sådana misstag påverkar naturligtvis kostnaden. 

Nyfiken på vad det kostar med proffesionell hjälp? Vi hjälper dig med en snabb offert här. Fråga alltid en expert för att få just det du behöver eller kontakta Built för en offert för målning av köksluckor hemma hos dig. 

Vad ska man tänka på? 

Förarbetet är viktigt. Hoppa därför inte över några steg i arbetet. Grundfärg och slipning är en viktig del för att slutresultatet ska bli så där fint som hemmets viktigaste rum förtjänar. Om dina luckor är målade sedan tidigare är det extra viktigt att tvätta dem och få bort eventuella rester – bort med det gamla och dit med det nya helt enkelt.

Tänk på att målarfärg är giftigt avfall. Läs mer här om hur du återvinner målarfärg här.

 

Läs fler inlägg

Måleri
Vad kostar det att anlita en målare?

Vad kostar det egentligen att anlita en målare? Ska du betala per timme eller per m2? Fast eller rörligt pris?…

malade-koksluckor
Måleri
Måla om köksluckor själv

Att måla om kan vara en dyr affär. Med färg skapar du liv i hemmet och gör ditt kök personligt…

vagg-farg
Måleri
Tips när du målar om hemma

Oavsett om ditt hem är en plats där du spenderar mycket eller lite tid, en plats för dig eller flera…

Måleri
Hur fungerar NCS-koder?

Visste du att ögat kan uppfatta upp till 10 miljoner olika färger? Att välja färg när du ska måla om…

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på ditt måleriuppdrag Få en kostnadsfri offert från en Builtmålare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat