Måla om köksluckorna

2022-08-30 Måla om köksluckor själv Populärt inlägg

Att måla om kan vara en dyr affär. Med färg skapar du liv i hemmet och gör ditt kök personligt och vem vill inte briljera med att ha gjort köket själv? En stor del av vår vakna tid hemma spenderar vi i just köket. Ett trivsamt kök är ofta nyckeln till att trivas i sitt hem och därför är just köket ofta en startpunkten för den som vill förnya och förändra. 

På Built hjälper vi dig att måla om eller lackera köksluckor. Få en snabb offert här.

Sätt din egen prägel 

När du kommit fram till vilken färg du ska ha och rådgjort med en expert vilken färg som är bäst för just dina skåpluckor är det dags att sätta igång. Börja med att ta loss alla handtag från luckorna. Ofta sitter de fast med en skruv som du enkelt skruvar loss med en skruvmejsel. Montera sedan ner köksluckorna. För ett bra och hållbart resultat är det viktigt att du tvättar av luckorna innan målning. Detta gör du med tvätt du kan köpa i målarbutik eller ljummet vatten och såpa. När luckorna är rena putsar du dem med ett fint sandpapper. Torka sedan bort allt damm med en trasa. Sedan är det dags för grundfärg. Måla ett lager grundfärg och låt torka. Putsa sedan luckorna igen med ett fint sandpapper och torka bort dammet med en lätt fuktad trasa. Måla sedan luckorna i önskad färg. Ett tips är att använda en roller till släta ytor och en pensel för smala ytor och kanter. 

Ska du måla även stommar maskerar du ytorna runt stommen och målar ytorna innan luckorna sätts tillbaka. Skydda alltid golv och bänkytor med skyddspapp. 

Visste du att vi kan hjälpa dig även med att måla eller tapetsera väggar? Läs mer här. 

Vad kostar det? 

För att måla om köksluckorna behövs både färg och material. Vad priset blir för målning av just dina skåpluckor beror på hur mycket samt vilken färg och material du använder. För den ovane är det lätt hänt att köpa fel, för mycket eller för lite och därefter behöva byta ut eller komplettera. Sådana misstag påverkar naturligtvis kostnaden. 

Nyfiken på vad det kostar med proffesionell hjälp? Vi hjälper dig med en snabb offert här. Fråga alltid en expert för att få just det du behöver eller kontakta Built för en offert för målning av köksluckor hemma hos dig. 

Vad ska man tänka på? 

Förarbetet är viktigt. Hoppa därför inte över några steg i arbetet. Grundfärg och slipning är en viktig del för att slutresultatet ska bli så där fint som hemmets viktigaste rum förtjänar. Om dina luckor är målade sedan tidigare är det extra viktigt att tvätta dem och få bort eventuella rester – bort med det gamla och dit med det nya helt enkelt.

Tänk på att målarfärg är giftigt avfall. Läs mer här om hur du återvinner målarfärg här.

 

Läs fler inlägg

Beställarskola
Tolka och jämför byggofferter

Tolka och jämför byggofferter För ett tag sedan gav jag mig på ett eget renoveringsprojekt i en lägenhet. Bostaden hade…

Beställarskola
Mall för att skapa offertunderlag

Skapa offertunderlag Att renovera hemma är ofta ett omfattande projekt såväl i tid som ekonomiskt. För större projekt är det…

Renovering BRF
BRF
Regler renovering bostadsrättsförening

Mall för regler vid renovering i BRF Sitter du i en BRF-styrelse? Då har du ett långt gånget ansvar för…

Blommor-pa-balkong
Inspiration
Glasa in balkong

Funderar du på att glasa in din balkong? För oss som bor i Sverige så går vi tyvärr miste om…

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat