Nyproduktion

Entreprenad och byggfirma till nyproduktion

Har du bestämt dig för att bygga ett nytt hus? Då kan vi på Built hjälpa dig! Oavsett om du väljer att beställa ett nyckelfärdigt hus via någon av hustillverkarna, rita ett eget hus eller om du vill bygga ett arkitektritat hus så kan Built hjälpa dig med din husdröm genom att matcha ihop ditt projekt med en lokal byggfirma.

Att bygga ett hus från grunden är ett omfattande projekt som kräver många inblandade parter. Många husbyggare kan bistå med kontakter till byggfirmor, elektriker och rörmokare och ge dig en nyckelfärdig lösning. Det är en bra lösning för vissa medan andra hellre vill kontraktera egna entreprenörer och på så sätt hålla nere priset för hantverksjobbet. Om du istället ritar ett eget hus eller anlitar en arkitekt så behöver du ofta kontraktera egna hantverkare för byggnationen av huset. Antingen så kontrakterar du olika hantverkare för olika delar av projektet eller så anlitar du ett företag för en totalentreprenad.

Totalentreprenad vid nyproduktion

Att anlita en byggfirma för en totalentreprenad innebär att du anlitar ett företag för att hantera hela byggprocessen. I uppdraget ingår då både att projektera och att producera byggnationen. När du väljer totalentreprenad som entreprenadform ansvarar byggföretaget för att ta in de underleverantörer som behövs för att slutföra projektet. Du har bara en avtalspart, byggföretaget. Vad som ingår vid en totalentreprenad bestäms via entreprenadavtalet och de funktionskrav som anges i detta. Detta innebär i praktiken att beställaren/kunden anger funktionskrav och beskriver hur entreprenaden ska fungera när arbetet är slutfört. Det är sedan upp till entreprenören att projektera och producera så att byggnationen lever upp till de satta funktionskraven. 

Utförandeentreprenad vid nyproduktion

Om du istället väljer att anlita en byggfirma via en utförandeentreprenad så ansvarar kunden, eller beställaren, för projekteringen medan byggföretaget, eller entreprenören, ansvarar för utförandet. Detta är grunden för den modell som husleverantören jobbar efter när du köper ett nyckelhålsfärdigt hus. Husleverantören tar då in hantverkare och byggföretag på utförandeentreprenad. I beställarens ansvar ingår då att ta fram bygghandlingar, konstruktioner och andra tekniska lösningar. Var alltid noga med att titta upp vad just din husleverantör menar med “totalentreprenad” och vad som ingår i priset.

Kostnad för byggarbete vid nyproduktion

Kostnaden för totalentreprenad eller utförandeentreprenad vid husbyggnation varierar och beror på en rad olika faktorer. Om du vill veta mer kan du ta kontakt med oss via vårt formulär så återkommer vi för att ta reda på mer om ditt behov och hur vi kan hjälpa dig.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Fler byggtjänster