Fasadrenovering Stockholm

Välj rätt byggfirma för din fasadrenovering

Vi har kontrollerat och certifierat rätt hantverkare för jobbet

En fasadrenovering är en viktig investering för att skydda byggnaden mot väder, förebygga skador och bevara värdet av fastigheten. Det är därför viktigt att arbetet blir rätt.

Built har förkvalificerat seriösa byggfirmor i Stockholm för din fasadrenovering.

När vi fått in din offertförfrågan kopplar vi ihop denna med de byggfirmor som kan vara lämpliga för ditt fasadprojekt. På så vis kan du känna dig trygg med att någon har gjort kontroller av byggfirman du som beställare bör göra.

När du hör av dig till vårt team gällande din fasadrenovering följer vi en smidig process för att säkerställa att du som kund får det resultat du önskar.

Så här ser processen ut

 1. Behov och budget
  En lokal entreprenör genomför ett platsbesök för att kontrollera fasaden, fastställa vad du behöver och vad du vill få ut av arbetet. Är det puts? Är det tegel? Är det en träfasad? Kanske behövs endast en tvätt eller ommålning?
 2. Material och färgval
  När byggfirman vet vad som behövs så guidar de dig genom de olika material- och färgalternativen som finns. Hantverkarna hjälper dig så att du både får det rätta utseendet samtidigt som renoveringen är hållbar, uppfyller branschkrav och håller sig inom den budget som ni tänkt.
 3. Offert
  När behovsanalys och val av material är klart sätter byggföretaget ihop en offert och en tidsplan för hela projektet. Ett avtal som täcker de olika delarna av projektet tas fram. Priser, tidsplan och ansvarsområden klargörs så att det inte finns några otydligheter kring projektet.
 4. Projektet rullar igång!
  Företaget avsierar och ser till att berörda grannar informerats om projektet och eventuellt störande arbete.
  Under renoveringen håller företaget dig uppdaterad kring status på projektet och hur arbetet fortlöper.

Efter projektet
När fasadrenoveringen är klar går du och byggfirman igenom slutresultatet tillsammans och säkerställer att allt är enligt överenskommelse under en slutbesiktning. Företaget lämnar då över eventuella intyg och svarar på frågor eller funderingar.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Kostnader i samband med fasadrenovering i Stockholm

En fasadrenovering, oavsett omfattning, är en investering som ska hålla i många år.

För att en lokal byggfirma i Stockholm ska kunna ge dig en tydlig prisbild på fasadrenovering så rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss genom formuläret här på hemsidan.

Därefter blir du kontaktad av oss en lokal hantverkare somefterfrågar kompletterande uppgifter. Det är helt kostnadsfritt och du behöver inte oroa dig för att bli nedringd av några säljare eller andra aktörer. Vill du ändå läsa mer om vad en generell fasadrenovering kan kosta så kan du göra det nedan.

Kostnaderna för en fasadrenovering eller ett fasadbyte i Stockholm varierar kraftigt beroende på en rad olika faktorer, bl.a:

 • – Storleken på byggnaden
 • – Val av material och färg
 • – Särskilda krav på tillgänglighet, tillstånd m.m.

En grövre uppskattning av priset för en fasadrenovering i Stockholm skulle ligga mellan ungefär 400 kronor och 1300 kronor per kvadratmeter fasad. Det inkluderar då så kallad nedknackning, avfärgning och putsning/omputsning samt kostnader för nödvändiga ställningar.

Kostnader för löpande underhåll behöver du också ta i beaktande. Det kan bland annat handla om att måla om fastigheten, tvätta fasaden, reparera sprickor m.m. Vilka typer av underhåll som rekommenderas efter just din fasadrenovering kan du alltid fråga våra experter om.

Hos Built får du stöd genom hela processen
Allt ifrån vilka hantverkare som passar bäst för just ditt uppdrag och budget till tydliga avtalet mellan dig som beställare och utföraren,.

Vi hjälper dig även med Rot-avdraget
Om du är en privatperson kan Rot-avdraget kan uppgå till 50 000 kronor per år och person. Är ni två personer i hushållet så kan Rot-avdraget uppgå till 100 000 kr.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Underhåll och renovering av olika fasadtyper

Träfasad

En träfasad kräver regelbundet underhåll, både för att hålla sig fräsch och fortsätta se vacker ut men också för att inte förstöras av väder och klimat. Det är viktigt att din träfasad är fuktighetsreglerad och är ordentligt behandlad med rätt metoder och medel för att motverka svamp och röta.

Du behöver också måla om träfasaden med regelbundna mellanrum av både estetiska skäl och för att skydda mot väder och vind.

Murfasad

Murfasader är stabila och har ofta en tidlös känsla, även dessa behöver skyddas för att undvika fukt och väta. Vid renovering bör du därför se till att murverkets fuktnivåer hålls under kontroll för att fasaden ska hålla över tid. Tätskikt är också viktigt på mur för att säkerställa att vatten inte tränger in.

Putsfasad

Fasader av puts är känsliga för fukt. Därför är det extra viktigt att eventuella skador lagas snabbt så att man slipper fuktrelaterade skador i fasaden. Extra viktigt är det därför att tätskikt och fuktspärrar behöver ses över så att dessa är i bra skick.

Det är också viktigt att rengöra eller tvätta fasaden regelbundet så den håller sig i bra skick. Detta ska göras med milda rengöringsmedel. Fasaden borstas sedan försiktigt för att minska risken för skador.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Vi hjälper dig att hitta rätt företag för din fasadrenovering i Stockholm

Det kan kännas överväldigande att ta sig genom ”hantverkardjungeln” med alla facktermer och otydliga priser.

Built sköter därför hela processen åt dig

Vårt mål att göra processen så enkel som möjligt för dig. Vi har noga utvalda firmor anslutna till Built.se. Byggföretagen som utför fasadrenovering i Stockholm går igenom kontroller innan de ansluter sig. Nedan ser du några exempel på de kontroller vi gör på byggföretagen:

 • – Kontroll av F-skatt
 • – Kontroll av att bolaget är registrerat som arbetsgivare
 • – Kontroll av bolagets försäkringsbrev
 • – Kontroll av eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden
 • – Kontroll av nuvarande och tidigare företrädare mot belastningsregistret
 • – Kontroll av verklig huvudman (ägare till företaget)
 • – Kundreferenser

Läs mer om vilka andra kontroller vi gör här.

Vanliga frågor gällande Built

Vill du veta mer om hur Built fungerar? Vilka krav vi ställer på de anslutna byggfirmorna? Hur fungerar det med fakturering och betalning? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för dig som ska renovera fasaden i Stockholm. Hittar du inte ditt svar här? Då kan du alltid ringa eller maila oss!

 • Hur fungerar tjänsten?

  Built har en rad lokala bygg- och målarfirmor anslutna till plattformen. Alla företag Built förmedlar går igenom vår certifieringsprocess innan de får ansluta sig till plattformen. Vi kontrollerar bland annat finansiell ställning, bolagsföreträdare, certifieringar, F-skatt, momsregistrering m.m.  Genom att förkvalificera byggföretagen och sätta upp en tydlig avtalsstandard samtidigt som vi följer upp med kund och byggfirma bidrar vi till att göra det tryggare, enklare och smidigare för både beställare och utförare av byggtjänster.

  • Vad kostar det att använda Built?

   För beställaren kostar det ingenting att använda Built. Vi är delvis en service mot slutkunden men också en service mot de anslutna firmorna. Vi hjälper de anslutna firmor med en rad olika tjänster, inkluderat matchning med kunder och projekt. Built tar betalt av byggfirman för de tjänster vi levererar.

 • Hur vet ni att företagen är duktiga och bra?

  Alla företag går igenom en gedigen process innan de får ansluta sig till Built. Vi kontrollerar räkenskaper, skatter, försäkringsbrev, rutiner, processer och eventuella certifieringar. Vi tar även in kundreferenser för att säkerställa att firman håller vad de lovar. Utöver det jobbar vi tätt med de anslutna företagen före, under och efter projekten för att säkerställa att allt rullar på så gott det går.

 • När måste jag betala för mitt renoveringsprojekt?

  Vi följer gängse praxis för när och hur betalning av projektet ska ske. Vi utgår från Hantverkarformuläret-17, ABT06 eller AB-04. Betalningsvillkor framgår tydligt i avtalet innan offerten signeras.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert från hantverksproffs Snabb och kostnadsfri offert på ditt hantverksuppdrag
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat