Fasadrenovering Stockholm

Att välja rätt firma för din fasadrenovering är A och O.

Vi har redan gått valt ut, kontrollerat och certifierat rätt hantverkare för jobbet!

En fasadrenovering är en viktig investering för att skydda byggnaden mot klimatet, förebygga skador samt för att bevara värdet av fastigheten på marknaden. Det är därför viktigt att det blir rätt redan från start.

Built hjälper dig att slippa huvudvärken av att gå igenom alla lokala företag och ta in offerter från alla Stockholms håll och kanter.

Sedan väljer vi den av våra ansluta firmor som passar bäst för just ditt uppdrag. På så vis kan du känna dig trygg med att vi har gjort de kontroller av byggfirman som du som konsument bör göra men kanske inte  har tid eller kunskap att utföra.

När du hör av dig till vårt team gällande din fasadrenovering följer vi en smidig process för att säkerställa att du som kund får det resultat du önskar.

Så här ser processen ut när vi hjälper dig:

 1. Behov och budget
  Vi genomför ett platsbesök för att kontrollera fasaden, fastställa vad du behöver och vad du vill få ut av arbetet. Är det puts? Är det tegel? Kanske behövs endast en tvätt eller ommålning?
 2. Material och färgval
  Nu när vi vet vad som behövs så guidar vi dig genom de olika material och färg alternativen som finns. Vi hjälper dig så att du både får den rätta estetiska looken som du vill åt samtidigt som renoveringen är hållbar, uppfyller branschkrav och håller sig inom den budget som ni tänkt.
 3. Offert
  När behovsanalys och val av material är klart sätter vi ihop en offert och en tidsplan för hela projektet. Vi tar fram ett kontrakt som täcker de olika delarna av projektet, priser, tidsplan och ansvarsområden så att det inte finns några otydligheter kring projektet.
 4. Projektet rullar igång!
  Vi ser till att berörda grannar aviserats om projektet och eventuellt störande arbete.
  Under renoveringen håller vi dig uppdaterad kring status på projektet och hur arbetet fortlöper.
  Vi säkerställer att vi håller den tidsplan vi satt upp. På så sätt underlättar det för er planering av vardagen kring projektet.

Efter projektet
När fasadrenoveringen är klar går vi igenom slutresultatet tillsammans och säkerställer att allt är enligt vår överenskommelse under en slutbesiktning. Vi lämnar då över eventuella intyg och svarar på frågor eller funderingar.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Kostnader i samband med fasadrenovering i Stockholm

En fasadrenovering, oavsett omfattning, är en investering.

För att kunna ge dig en tydlig prisbild så rekommenderar vi dig att ta kontakt med oss genom formuläret här på hemsidan.

Därefter blir du kontaktad av oss där vi efterfrågar kompletterande uppgifter. Det är helt kostnadsfritt och du behöver inte oroa dig för att bli nedringd av några säljare eller andra aktörer. Vill du ändå läsa mer om vad en generell fasadrenovering kan kosta så kan du göra det nedan.

Kostnaderna för en fasadrenovering eller ett fasadbyte i Stockholm varierar kraftigt beroende på en rad olika faktorer, bl.a:

 • – Storleken på byggnaden
 • – Val av material och färg
 • – Särskilda krav på tillgänglighet

En grövre uppskattning av priset för en fasadrenovering i Stockholm skulle ligga mellan ungefär 400 kronor och 1300 kronor per kvadratmeter fasad. Det inkluderar då så kallad nedknackning, avfärgning och putsning/omputsning samt kostnader för nödvändiga ställningar.

Kostnader för underhåll för löpande underhåll behöver du också ta i beaktande. Det kan bland annat handla om att måla om fastigheten regelbundet, reparera sprickor m.m. Vilka typer av underhåll som rekommenderas efter just din fasadrenovering kan du alltid fråga våra experter om.

Hos Built får du alltid hjälp genom hela processen
Allt ifrån vilka hantverkare som passar bäst för just ditt uppdrag och budget till vilket material som lämpar sig bäst för din byggnad.

Vi hjälper dig även med Rot-avdraget
Rotavdraget kan uppgå till 50 000 kronor per år och person. Är ni två personer i hushållet så kan Rot-avdraget uppgå till 100 000 kr. Vi hjälper dig och ser till att du kan nyttja så mycket som möjligt av Rot-avdraget.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Underhåll och renovering av olika fasadtyper

Träfasad

En träfasad kräver regelbundet underhåll, både för att hålla sig fräsch och fortsätta se vackert ut men också för att inte förstöras av väder och klimat. Det är viktigt att din träfasad är fuktighetsreglerad och är ordentligt behandlat med rätt metoder och medel för att motverka svamp och röta.

Du behöver också måla om träfasaden med regelbundna mellanrum av både estetiska skäl och för att skydda mot väder och vind.

Murfasad

Murfasader är stabila och har ofta en tidlös känsla, dock är de ofta känsliga för fukt och klimat. Vid renovering bör du därför se till att murverkets fuktnivåer hålls under kontroll för att fasaden ska hålla över tid. Tätskikt är också viktigt på mur för att säkerställa att vatten inte tränger in.

Putsfasad

Fasader av puts är känsliga för fukt. Därför är det extra viktigt att eventuella skador lagas snabbt så att man slipper fuktrelaterade skador i fasaden. Extra viktigt är det därför att tätskikt och fuktspärrar behöver ses över så att dessa är i bra skick.

Det är också viktigt att rengöra eller tvätta fasaden regelbundet så den håller sig i bra skick. Detta ska göras med milda rengöringsmedel. Fasaden borstas sedan försiktigt för att minska risken för skador.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat

Vi hjälper dig att hitta rätt företag för din fasadrenovering i Stockholm

Det kan kännas överväldigande att ta sig genom ”hantverkardjungeln” med alla facktermer och godtyckliga priser.

Built sköter därför hela processen åt dig.

Vårt mål att göra processen så enkel som möjligt för dig. Vi jobbar med noga utvalda firmor som går igenom en rad kontroller innan de ansluter sig och blir certifierade hos oss på Built. Nedan ser du några exempel på de kontroller vi gör och som kanske inte är så lätt för dig som kund att kunna göra på egen hand. 

 • – Kontroll av F-skatt
 • – Kontroll av att bolaget är registrerat som arbetsgivare
 • – Kontroll av bolagets försäkringsbrev
 • – Kontroll av eventuellt skuldsaldo hos Kronofogden
 • – Kontroll av nuvarande och tidigare företrädare mot belastningsregistret
 • – Kontroll av verklig huvudman (ägare till företaget)
 • – Kundreferenser

Läs mer om vilka andra kontroller vi gör här.

Vanliga frågor gällande Built

Vill du veta mer om hur Built fungerar? Vilka krav vi ställer på våra anslutna firmor? Hur det fungerar med fakturering och betalning? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för dig som ska lägga nytt tak i Stockholm med omnejd. Hittar du inte ditt svar här? Då kan du alltid ringa eller maila oss!

 • Hur fungerar tjänsten?

  Built samarbetar med en rad lokala bygg- och målarfirmor. Alla våra anslutna firmor går igenom vår certifieringsprocess innan de får ansluta sig till plattformen. Vi kontrollerar bland annat finansiell ställning, bolagsföreträdare, certifieringar, F-skatt, momsregistrering m.m. Built ansvarar i vår tur för marknadsföring, försäljning, kundsupport och administration. Vi följer även upp varje projekt för att säkerställa att allt gått bra.

  • Vad kostar det att använda Built?

   För dig som kund kostar det ingenting att använda Built. Vi är delvis en service mot dig som kund men också en service mot våra anslutna firmor. Vi hjälper våra anslutna firmor med en rad olika tjänster, inkluderat matchning med kunder och projekt. Built tar betalt av byggfirman för de tjänster vi levererar.

 • Hur vet ni att företagen är duktiga och bra?

  Alla företag går igenom en gedigen process innan de får ansluta sig till Built. Vi kontrollerar räkenskaper, skatter, försäkringsbrev, rutiner, processer och eventuella certifieringar. Vi tar även in kundreferenser för att säkerställa att firman håller vad de lovar. Utöver det jobbar vi tätt med våra anslutna företag före, under och efter projekten för att säkerställa att allt rullar på så gott det går.

 • När måste jag betala för mitt renoveringsprojekt?

  Vi följer gängse praxis för när och hur betalning av projektet ska ske. Vi utgår från Hantverkarformuläret-17, ABT06 eller Anbudsformulär-10. Betalningsvillkor framgår tydligt i den kostnadsfria offerten du får ta del av när du fyllt i formuläret på vår hemsida.

Tack för din offertförfrågan. Vi återkommer till dig inom kort!

Kostnadsfri offert på renovering Få en kostnadsfri offert från en Builthantverkare
Typ av tjänst Köksrenovering Badrumsrenovering Måleri Golvläggning Takrenovering Fönsterrenovering VVS EL Annat